Блог

5 изумителни места за почивка, за които няма да повярвате, че са в България 04.07.2019 18:36:03

5 изумителни места за почивка, за които няма да повярвате, че са в България

Случвало ли ви се е да попаднете на снимки в интернет или в издание за туризъм или дизайн на хотелски комплекс, в който ви се приисква мигом да се пренесете – да се насладите на заобикалящата природа и ландшафтна архитектура, които са съвършено вплетени и в интериора; да изпиете сутрешно кафе в дизайнерски лоби бар; да полегнете в хамак под дърветата, украсени с безброй ръчно рисувани крушки; да споделите чаша вино в артистичен ресторант и да се наслаждавате и отброявате малките детайли, които са точно там, на мястото си, за да превръщат преживяването в уникално?

Елементът на разочарование идва от локацията на подобни хотелски комплекси – Филипини, о.Бали, Алпийски курорт, Тоскана – прекрасни дестинации, които обаче изискват прецизно предварително планиране, самолетни билети, по-дълъг период за отсъствие и не на последно място – сериозен бюджет.

Имаме и добра новина – в България започнаха да се създават подобни уникални места за настаняване, в които има много артистичност, вложени средства и мисъл, лично дело и любов. Мениджърите на тези арт комплекси успяват също така да осигурят високо ниво на сервиз, както и на предлаганите удобства и прекрасна кухня. Всички точки от изброените са от изключителна важност, за да говорим за „онова“ усещане и преживяване, което наричаме уникално. В България има чудесни хотели, с много пространство, с великолепни гледки и все пак много, ама наистина много им липсва- от детайла, през ниво на обслужване, до качеството на храната и индивидуалния почерк, който се запомня и ни кара да говорим дълго време за престоя си там.

Ще споделим с вас 5 наистина уникални места за настаняване, да, в България. В класацията ни не са включени големи хотелски вериги у нас, които също се представят на много добро ниво, а само уникални по рода си местенца, които биха стояли достойно и автентично в някои от най-известните и скъпи световни туристически дестинации. Освен това, класацията ни се основава и на съвкупността от всички изброени условия – арт дизайн, природа и вписването на хотела в нея, обслужване, внимание към детйла и храна.

Номер 5: Вилно селище Омая, с. Гайтаниново

Омая се намира на 20 км. южно от гр. Гоце Делчев, почти на гръцката граница, в планината Славянка. Това е едно наистина уникално място, разположено на 500 дка автентични гори, поляни, скали и две езера. На цялата тази площ, забележете, са разположени само 5 вили – с една и с две спални, една рецепция – ресторант и една винарна, разположена на едното езеро с уникална камина в центъра на постройката, която от едната страна е вкопана в земята, а от другата е изцяло от прозорци.

Природата е съхранена такава, каквато винаги е била по тези места. Все пак – всичко е много добре поддържано, без това да си личи. За да се движите в комплекса, наистина се нуждаете от карта, каквато ще ви дадат, когато се настанявате. До всяка къщичка има определен маршрут, който не е съвсем ясен. Минавате по левия път, оттам – през малката дървена порта, после се изкачвате и веднага след това се спускате по една миниатюрна пътека. Веднага след това ще се озовете пред храсти, които трябва да разтворите и...там е вашата вила.

 

Всяка от вилите е различна и има различно име. Една е вкопана в земята, друга е на езерото, трета е кръгла и т.н. Всички къщички са направени от глина, камък и дърво. Имат изключително автентичен вид – усещането е, че сте попаднали във вълшебна гора. Вътре вилите също са глинени, леглата са зидани, а отгоре са положени матраци. Има едно особено очарование в натурализма на самите къщи и техния интериор – глината, дървото, камините вътре и скъпото спално бельо и кърпи. В къщичките няма нищо от съвременния свят, освен скъпи и ароматизирани чаршафи.

 

В Омая ще се събудите с невероятното усещане, че сте нощували навътре в гората. Ще чуете всички шумове на събуждащата се гора. В ресторанта ви очаква закуска и ароматно кафе, което можете да отнесете и изпиете на невероятни места – на пейка край езерото, на лодка в езерото, на поляната, до скалите или край басейна.


Топли мекици с домашно сладко от горски плод.
Истинско изкушение на закуска.

Сковани кейчета влизат навътре в двете езера. На ваше разположение са и лодки, с които можете да влезете в тях.

Басейнът на Омая е истиско бижу – сгушен между скалите, които обграждат една поляна, с автентичен навес от пръти и същевременно първокласен декинг – дървена настилка, обикновено от тиково дърво, с която се обличат палубите на яхти и зоните около басейни и спа центрове.

Персоналът в това ваканционно селище е посветен на грижата за природата и удобството на клиентите, без това да пречи на природата. Малките детайли тук са много и са дъхави – например каменното корито на зиданата от глина мивка в ресторанта е покрита с пресни клонки хвойна. Когато пуснете водата, за да си измиете ръцете от нея се носи невероятно свеж и зелен аромат.

Най-подходящото време за посещение на вилно селище Омая е късна пролет или лятото.http://omayavillage.com/

 

Номер 4: Шато Копса, гр. Карлово

Това невероятно място е разположено в сърцето на България – в района на Карлово. Цялата история и идея на това място за настаняване се корени в семейното винопроизводство – от отглеждането на лозята до бутилирането на виното. Копса е проектирано като Средновековен замък – каменни овални обитаеми кули, построени върху възвишение. Масивната постройка е обградена от обгрижвани плодородни лозя и басейн със зона за релакс.

Първото впечатление от Шато Копса е за френски замък, потънал в зеленините на Прованс.

Интериорът е впечатляващ с артистичната смесица от естествено дърво, стъкло, камък и кристални полилеи, плюш, пъстри тапицерии, антични предмети и еклектични картини.Шато Копса разполага с един апартамент и четири бутикови стаи, разположени в самото шато, както и още десет стандартни стаи в двора на имението ( те бяха направени в последните две години ). Всяка от бутиковите стаи е различна в своя интериор и име. Всяка от тях носи името и духа на винен сорт грозде.

Обслужването е отлично, а храната в ресторанта – чудесна. Там ще откриете розови домати, прясно изпечен пипер и домашно сирене, както и, разбира се, богат винен лист, за който ще бъдете компетентно консултирани, а сервирането на виното следва всички световни стандарти.

 

Най-подходящото време за посещение на Шато Копса е през пролетта или есента.

http://copsa.bg/

 

Номер 3: Хотел Гела, с. Гела

Това е едно хотелче ,което се помещава в сградата на бивше селско училище. Отвън по никакъв начин не би могло да бъде събудено подозрението какво точно ви очаква вътре. В сградата на училището са разположени няколко уютни стаи, апартамент и луксозни стаи, както и една малка, но много чиста и автентична кръчма с около 5 маси вътре. Отвън има тераса с още маси на открито, както и един навес – лятна кухня със зидана пещ с фурна, газови лампи и куп сушени билки.

Самото място е изключително харизматично – гледката, която се разкрива в двора на хотелчето е величествена. Няколко нюанса на природата могат да бъдат видени по склоновете на Родопите, които се вплитат един в друг. Мирисът на иглолистна гора, автентичните предмети – стара ютия на въглища, дървени ски, колоритна каручка допринасят за балканския дух.

Стаите в хотелчето са много уютни – дървени настилки, врати и греди по тавана; тъкани килимчета, камина и отново луксозно спално бельо.

Голямата изненада е в двора - една автентичена къщичка на два етажа – истинско дървено шале, изработено от цели трупи от дървесина Осина - една изключителна твърда и издръжлива на температурни промени топола. Къщата е със затревен покрив и в нея няма нито един пирон.

Интериорът е в изцяло алпийски стил – много дърво, уют и естествен текстил.

 

Гостите на Хотел Гела могат да се възползват от здравословното влияние на руската баня, която е на разположение, както и да отдъхнат в малкия спа център и да заявят предварително масаж.

Кухнята в ресторанта на хотела е отлична. Изборът на отбрани вина е похвален. Ресторантът разполага със скъпа и много здравословна парна фурна, на която се приготвят екологично чисти продукти от местността. Диви гъби, крехко месо и биозеленчуци ще ви оставят много доволни от вечерята.

 

Най-подходящото време за посещение на Спа Хотел Гела е късното лято и есента и първата половина на зимата.

http://hotelgela.com/

 

Номер 2: Вила Арте, с. Лозенец

Една истинска тосканска вила ви очаква в село Лозенец, край морето. Вила Арте е мечтаният хотел на певицата Белослава и нейния съпруг Евгени. Заедно те са сътворили едно вълшебно място. Хотелът много прилича на италианско имение с лозови масиви и, да, вила Арте си има и няколко реда лозя за разкош. Всяка стая е различна по дизайн и тематика. Много колоритни, но и много стилни са всички те.

Малки плочки-мозайка, пълзящи растения над зоната за хранене, дъхава лавандула и много изкуство – скулптори, стари пишещи машини, разноцветно стъкло...и лозя.

 

 

Ресторантът на хотела е на изключително високо ниво. Поддържа солиден асортимент от класни напитки и вина. Храната е екологично чиста и прекрасно приготвена – младо телешко или зеленчуци с прясно сирене, а за закуска ще ви изненадат с домашна баница и наистина хубаво кафе.

Обслужването е отлично – едни лъчезарни и интелигентни хора се грижат за вашия комфорт непрестанно от пристигането ви.

Дребните детайли са навсякъде – книгите във всяка стая, разноцветните чаши за вода, бурканчетата с полски цветя, купите със свежи плодове, тоалетните принадлежности в банята на френската марка Lóccitane.

И за капак – един малък, светъл параклис в двора, в който всеки може да потърси уединение. Наречен е на Св. Евгения.

Най-подходящото време за посещение на Вила Арте е лятото.

http://www.vilartehotel.com/

 

Номер 1: Арт Хотел Анел Созопол, гр. Созопол

Това вилно селище се намира на полуостров „Буджака“, който започва южно от град Созопол и се простира до къмпинг Каваци. На полуострова има три носа, един от които се намира в рамките на комплекса – нос Христос.

Площта на целия комплекс е около 20 дка, на които се разполагат 12 къщи, ресторант, 3 басейна, малък тенис корт.

Анел е на самия морски бряг – кацнал на живописни скали и умело интегрирал своите удобства и зони за отдих в околната природа. Няколко български творци са оставили своите скулптури из целия комплекс, като най-грандиозните от тях са едно Разпятие и 3 играещи жребеца.

 

Комплекс Анел е изключително просторен – ендлес басейнът е по-голям от очакваното; тревните площи, градините с екзотични растения и зоните за почивка – пейки и шезлонги са много и са навсякъде. Независимо от заетостта на комплекса, той е така замислен, че никога не изглежда пълен. Артистичните елементи са във всеки детайл – из целия комплекс са разположени тонколони във формата на камъни – тих музикален фон ви придружава навсякъде.

Комплексът има нива, заради терена – той е на ръба на скалите, буквално над водата. Морето тук е много красиво и чисто. Водата е прозрачна, с красиви скали и малки рифчета, обрасли с водорасли . Има и доста рибки, които се чувстват чудесно около скалите – за тези, които плуват с маска и шнорхел ще бъде истинско удолствие.

Край залива на Анел всеки ден могат да се видят група делфини.

 

Ресторантът на хотелския комплекс е с много изискан интериор, разположен е на две нива и гледките, които предлага от всички страни наистина спират дъха. Менюто е семпло, но храната е приготвена много добре – миди с чесън и вино, пресен сафрид, свежи салати и разядки – всички те много вкусни. На отлично ниво е и барбекюто на ресторанта

Долната тераса на ресторанта е най-подходящото място за закуска.

 

Сред най-впечатляващите елементи в комплекса са зоните за плаж и релакс. Трудно биха могли да се опишат с думи, тъй като гледката, идеята, музиката и мирисът носят една цяла емоция на мястото.

От комплекса, който е на ръба на скалите по много колоритни каменни стълби се слиза до водата, където е изграден басейн, който изглежда напълно натурален. Доизградени са изкуствени скали и е направена система за пълнене с вода направо от морето.

Естественият басейн е и дълбок не по-малко 2,5 м. Наоколо по скалите са разположени шезлонги и чадъри, малко дървено мостче и разбира се – камъните – тонколони.

Пъргав сервитьор обслужва и зоната около морския басейн. Да изпиеш следобеден коктейл на подобно място е истинско удоволствие.

Усещането е сякаш се намираш на някой от най-класните плажове в Монте Карло.

Комплексът разполага и с още един плаж – също толкова впечатляващ. По стръмни стълби се слиза до малка пясъчна ивица, която буквално е сгушена между отвесни скали. Естествените каменни стени са допълнени от изкуствено направени скали – един наистина смел и труден проект, който се е получил. По малка пътечка по скалите се влиза навътре в изкуственото заливче, където има метална отвесна стълба, по която можете да слезете директно в морето.

Къщичките в комплекса са разделени на едноспални и двуспални апартаменти, както и стаи. В обзавеждането са вложени сериозни средства – естествен камък, мазилки, бамбукови тапети, подгряване на огледалата в баните и прочие.

Най-подходящото време за посещение на Арт Комплекс Анел е лятото.

http://anelsozopol.com/

 

Поднасяме нашите адмирации към съдържателите на всичките пет места за настаняване в нашата класация. Пожелаваме им да продължават да работят със същия ентусиазъм и да не отместват поглед от нито една от „важните точки“ – арт дизайн и уникален интериор и заобикаляща среда, сервиз, внимание към детайла, храна. На нашите читатели – bon voyage и прекрасно лято. Споделете статията ни, ако я намирате за свежа и полезна.

В статията са използвани снимки от личен архив и от следните сайтове:
http://anelsozopol.com
http://copsa.bg
http://www.omaya.bg
http://www.vilartehotel.com
http://mytips4trips.blogspot.bg

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Блог

Блог

5 изумителни места за почивка, за които няма да повярвате, че са в България

5 изумителни места за почивка, за които няма да повярвате, че са в България

Случвало ли ви се е да попаднете на снимки в интернет или в издание за туризъм или дизайн на хотелски комплекс, в който ви се приисква мигом да се пренесет Случвало ли ви се е да попаднете на снимки в интернет или в издание за туризъм или дизайн на хотелски комплекс, в който ви се приисква мигом да се пренесет 2019-11-29T15:48:15+02:00 5 изумителни места за почивка, за които няма да повярвате, че са в България

<p>Случвало ли ви се е да попаднете на снимки в интернет или в издание за туризъм или дизайн на хотелски комплекс, в който ви се приисква мигом да се пренесете &ndash; да се насладите на заобикалящата природа и ландшафтна архитектура, които са съвършено вплетени и в интериора; да изпиете сутрешно кафе в дизайнерски лоби бар; да полегнете в хамак под дърветата, украсени с безброй ръчно рисувани крушки; да споделите чаша вино в артистичен ресторант и да се наслаждавате и отброявате малките детайли, които са точно там, на мястото си, за да превръщат преживяването в уникално?</p> <p>Елементът на разочарование идва от локацията на подобни хотелски комплекси &ndash; Филипини, о.Бали, Алпийски курорт, Тоскана &ndash; прекрасни дестинации, които обаче изискват прецизно предварително планиране, самолетни билети, по-дълъг период за отсъствие и не на последно място &ndash; сериозен бюджет.</p> <p>Имаме и добра новина &ndash; в България започнаха да се създават подобни уникални места за настаняване, в които има много артистичност, вложени средства и мисъл, лично дело и любов. Мениджърите на тези арт комплекси успяват също така да осигурят високо ниво на сервиз, както и на предлаганите удобства и прекрасна кухня. Всички точки от изброените са от изключителна важност, за да говорим за &bdquo;онова&ldquo; усещане и преживяване, което наричаме уникално. В България има чудесни хотели, с много пространство, с великолепни гледки и все пак много, ама наистина много им липсва- от детайла, през ниво на обслужване, до качеството на храната и индивидуалния почерк, който се запомня и ни кара да говорим дълго време за престоя си там.</p> <p>Ще споделим с вас 5 наистина уникални места за настаняване, да, в България. В класацията ни не са включени големи хотелски вериги у нас, които също се представят на много добро ниво, а само уникални по рода си местенца, които биха стояли достойно и автентично в някои от най-известните и скъпи световни туристически дестинации. Освен това, класацията ни се основава и на съвкупността от всички изброени условия &ndash; арт дизайн, природа и вписването на хотела в нея, обслужване, внимание към детйла и храна.</p> <p><strong>Номер 5:</strong> Вилно селище <em>Омая</em>, с. Гайтаниново</p> <p><em>Омая</em> се намира на 20 км. южно от гр. Гоце Делчев, почти на гръцката граница, в планината Славянка. Това е едно наистина уникално място, разположено на 500 дка автентични гори, поляни, скали и две езера. На цялата тази площ, забележете, са разположени само 5 вили &ndash; с една и с две спални, една рецепция &ndash; ресторант и една винарна, разположена на едното езеро с уникална камина в центъра на постройката, която от едната страна е вкопана в земята, а от другата е изцяло от прозорци.</p> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_wonder_house_01.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">Природата е съхранена такава, каквато винаги е била по тези места. Все пак &ndash; всичко е много добре поддържано, без това да си личи. За да се движите в комплекса, наистина се нуждаете от карта, каквато ще ви дадат, когато се настанявате. До всяка къщичка има определен маршрут, който не е съвсем ясен. Минавате по левия път, оттам &ndash; през малката дървена порта, после се изкачвате и веднага след това се спускате по една миниатюрна пътека. Веднага след това ще се озовете пред храсти, които трябва да разтворите и...там е вашата вила.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half">&nbsp;</div> <div class="half"> <p class="r">Всяка от вилите е различна и има различно име. Една е вкопана в земята, друга е на езерото, трета е кръгла и т.н. Всички къщички са направени от глина, камък и дърво. Имат изключително автентичен вид &ndash; усещането е, че сте попаднали във вълшебна гора. Вътре вилите също са глинени, леглата са зидани, а отгоре са положени матраци. Има едно особено очарование в натурализма на самите къщи и техния интериор &ndash; глината, дървото, камините вътре и скъпото спално бельо и кърпи. В къщичките няма нищо от съвременния свят, освен скъпи и ароматизирани чаршафи.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half">&nbsp;</div> <div class="half"> <p class="r">В <em>Омая</em> ще се събудите с невероятното усещане, че сте нощували навътре в гората. Ще чуете всички шумове на събуждащата се гора. В ресторанта ви очаква закуска и ароматно кафе, което можете да отнесете и изпиете на невероятни места &ndash; на пейка край езерото, на лодка в езерото, на поляната, до скалите или край басейна.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_the_pool_01.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r"><br /> Топли мекици с домашно сладко от горски плод.<br /> Истинско изкушение на закуска.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_forest_restaurant_14.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">Сковани кейчета влизат навътре в двете езера. На ваше разположение са и лодки, с които можете да влезете в тях.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_the_lakes_11.jpg" alt="" width="561" height="374" /></div> <div class="half"> <p class="r">Басейнът на <em>Омая</em> е истиско бижу &ndash; сгушен между скалите, които обграждат една поляна, с автентичен навес от пръти и същевременно първокласен декинг &ndash; дървена настилка, обикновено от тиково дърво, с която се обличат палубите на яхти и зоните около басейни и спа центрове.</p> Персоналът в това ваканционно селище е посветен на грижата за природата и удобството на клиентите, без това да пречи на природата. Малките детайли тук са много и са дъхави &ndash; например каменното корито на зиданата от глина мивка в ресторанта е покрита с пресни клонки хвойна. Когато пуснете водата, за да си измиете ръцете от нея се носи невероятно свеж и зелен аромат.</div> </div> <div class="row"> <div class="half"><br /><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_the_nook_06.jpg" alt="" width="656" height="492" /></div> </div> <p>Най-подходящото време за посещение на вилно селище Омая е късна пролет или лятото.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/omaya_the_pool_07.jpg" alt="" /><br /><br /><a href="http://omayavillage.com/">http://omayavillage.com/</a></p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Номер 4:</strong> <em>Шато Копса</em>, гр. Карлово</p> <p>Това невероятно място е разположено в сърцето на България &ndash; в района на Карлово. Цялата история и идея на това място за настаняване се корени в семейното винопроизводство &ndash; от отглеждането на лозята до бутилирането на виното. <em>Копса</em> е проектирано като Средновековен замък &ndash; каменни овални обитаеми кули, построени върху възвишение. Масивната постройка е обградена от обгрижвани плодородни лозя и басейн със зона за релакс.</p> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/chateau-copsa-galeria-80.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">Първото впечатление от <em>Шато Копса</em> е за френски замък, потънал в зеленините на Прованс.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/chateau-copsa-galeria-02.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">Интериорът е впечатляващ с артистичната смесица от естествено дърво, стъкло, камък и кристални полилеи, плюш, пъстри тапицерии, антични предмети и еклектични картини.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><br /><br /></div> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/chateau-copsa-galeria-60.jpg" alt="" /></div> </div> <p><em>Шато Копса</em> разполага с един апартамент и четири бутикови стаи, разположени в самото шато, както и още десет стандартни стаи в двора на имението ( те бяха направени в последните две години ). Всяка от бутиковите стаи е различна в своя интериор и име. Всяка от тях носи името и духа на винен сорт грозде.</p> <p>Обслужването е отлично, а храната в ресторанта &ndash; чудесна. Там ще откриете розови домати, прясно изпечен пипер и домашно сирене, както и, разбира се, богат винен лист, за който ще бъдете компетентно консултирани, а сервирането на виното следва всички световни стандарти.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/chateau-copsa-galeria-86.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <p>Най-подходящото време за посещение на Шато Копса е през пролетта или есента.<br /><br /> http://copsa.bg/</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Номер 3:</strong> <em>Хотел Гела</em>, с. Гела</p> <p>Това е едно хотелче ,което се помещава в сградата на бивше селско училище. Отвън по никакъв начин не би могло да бъде събудено подозрението какво точно ви очаква вътре. В сградата на училището са разположени няколко уютни стаи, апартамент и луксозни стаи, както и една малка, но много чиста и автентична кръчма с около 5 маси вътре. Отвън има тераса с още маси на открито, както и един навес &ndash; лятна кухня със зидана пещ с фурна, газови лампи и куп сушени билки.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gela_turlata11.jpg" alt="" /></p> <div class="row"> <div class="half"> <p class="r">Самото място е изключително харизматично &ndash; гледката, която се разкрива в двора на хотелчето е величествена. Няколко нюанса на природата могат да бъдат видени по склоновете на Родопите, които се вплитат един в друг. Мирисът на иглолистна гора, автентичните предмети &ndash; стара ютия на въглища, дървени ски, колоритна каручка допринасят за балканския дух.</p> </div> </div> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/images.jpg" alt="" width="482" height="321" /></p> <p>Стаите в хотелчето са много уютни &ndash; дървени настилки, врати и греди по тавана; тъкани килимчета, камина и отново луксозно спално бельо.</p> <p>Голямата изненада е в двора - една автентичена къщичка на два етажа &ndash; истинско дървено шале, изработено от цели трупи от дървесина Осина - една изключителна твърда и издръжлива на температурни промени топола. Къщата е със затревен покрив и в нея няма нито един пирон.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/146-1.jpg" alt="" /></p> <p>Интериорът е в изцяло алпийски стил &ndash; много дърво, уют и естествен текстил.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/29060346_10156407188298243_208819078814647197_o.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <p>Гостите на <em>Хотел Гела</em> могат да се възползват от здравословното влияние на руската баня, която е на разположение, както и да отдъхнат в малкия спа център и да заявят предварително масаж.</p> <p>Кухнята в ресторанта на хотела е отлична. Изборът на отбрани вина е похвален. Ресторантът разполага със скъпа и много здравословна парна фурна, на която се приготвят екологично чисти продукти от местността. Диви гъби, крехко месо и биозеленчуци ще ви оставят много доволни от вечерята.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/28954622_10156407188303243_2663999526459209290_o.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <p>Най-подходящото време за посещение на <em>Спа Хотел Гела</em> е късното лято и есента и първата половина на зимата.<br /><br /> http://hotelgela.com/</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Номер 2:</strong> <em>Вила Арте</em>, с. Лозенец</p> <p>Една истинска тосканска вила ви очаква в село Лозенец, край морето. <em>Вила Арте</em> е мечтаният хотел на певицата Белослава и нейния съпруг Евгени. Заедно те са сътворили едно вълшебно място. Хотелът много прилича на италианско имение с лозови масиви и, да, вила Арте си има и няколко реда лозя за разкош. Всяка стая е различна по дизайн и тематика. Много колоритни, но и много стилни са всички те.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gallery-01.jpg" alt="" /></p> <p>Малки плочки-мозайка, пълзящи растения над зоната за хранене, дъхава лавандула и много изкуство &ndash; скулптори, стари пишещи машини, разноцветно стъкло...и лозя.</p> <p>&nbsp;</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gallery-05.jpg" alt="" /></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gallery-03.jpg" alt="" /></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gallery-14.jpg" alt="" /></p> <p>&nbsp;</p> <p>Ресторантът на хотела е на изключително високо ниво. Поддържа солиден асортимент от класни напитки и вина. Храната е екологично чиста и прекрасно приготвена &ndash; младо телешко или зеленчуци с прясно сирене, а за закуска ще ви изненадат с домашна баница и наистина хубаво кафе.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/gallery-07.jpg" alt="" /></p> <p>Обслужването е отлично &ndash; едни лъчезарни и интелигентни хора се грижат за вашия комфорт непрестанно от пристигането ви.</p> <p>Дребните детайли са навсякъде &ndash; книгите във всяка стая, разноцветните чаши за вода, бурканчетата с полски цветя, купите със свежи плодове, тоалетните принадлежности в банята на френската марка L&oacute;ccitane.</p> <p>И за капак &ndash; един малък, светъл параклис в двора, в който всеки може да потърси уединение. Наречен е на Св. Евгения.</p> <p>Най-подходящото време за посещение на <em>Вила Арте</em> е лятото.<br /><br /> http://www.vilartehotel.com/</p> <p>&nbsp;</p> <p><strong>Номер 1:</strong> <em>Арт Хотел Анел Созопол</em>, гр. Созопол</p> <p>Това вилно селище се намира на полуостров &bdquo;Буджака&ldquo;, който започва южно от град Созопол и се простира до къмпинг Каваци. На полуострова има три носа, един от които се намира в рамките на комплекса &ndash; нос Христос.</p> <p>Площта на целия комплекс е около 20 дка, на които се разполагат 12 къщи, ресторант, 3 басейна, малък тенис корт.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/4-1.jpg" alt="" /></p> <p><em>Анел</em> е на самия морски бряг &ndash; кацнал на живописни скали и умело интегрирал своите удобства и зони за отдих в околната природа. Няколко български творци са оставили своите скулптури из целия комплекс, като най-грандиозните от тях са едно Разпятие и 3 играещи жребеца.</p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/11s.jpg" alt="" /></p> <p><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/slaider-2.jpg" alt="" /></p> <div class="row"> <div class="half">&nbsp;</div> <div class="half"> <p class="r"><em>Комплекс Анел</em> е изключително просторен &ndash; ендлес басейнът е по-голям от очакваното; тревните площи, градините с екзотични растения и зоните за почивка &ndash; пейки и шезлонги са много и са навсякъде. Независимо от заетостта на комплекса, той е така замислен, че никога не изглежда пълен. Артистичните елементи са във всеки детайл &ndash; из целия комплекс са разположени тонколони във формата на камъни &ndash; тих музикален фон ви придружава навсякъде.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half">Комплексът има нива, заради терена &ndash; той е на ръба на скалите, буквално над водата. Морето тук е много красиво и чисто. Водата е прозрачна, с красиви скали и малки рифчета, обрасли с водорасли . Има и доста рибки, които се чувстват чудесно около скалите &ndash; за тези, които плуват с маска и шнорхел ще бъде истинско удолствие.</div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/5e.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">Край залива на Анел всеки ден могат да се видят група делфини.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half">&nbsp;</div> <div class="half"> <p class="r">Ресторантът на хотелския комплекс е с много изискан интериор, разположен е на две нива и гледките, които предлага от всички страни наистина спират дъха. Менюто е семпло, но храната е приготвена много добре &ndash; миди с чесън и вино, пресен сафрид, свежи салати и разядки &ndash; всички те много вкусни. На отлично ниво е и барбекюто на ресторанта</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"> <p class="r">Долната тераса на ресторанта е най-подходящото място за закуска.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half">&nbsp;</div> <div class="half"> <p class="r">Сред най-впечатляващите елементи в комплекса са зоните за плаж и релакс. Трудно биха могли да се опишат с думи, тъй като гледката, идеята, музиката и мирисът носят една цяла емоция на мястото.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/1-1-300x200.jpg" alt="" /></div> <div class="half"> <p class="r">От комплекса, който е на ръба на скалите по много колоритни каменни стълби се слиза до водата, където е изграден басейн, който изглежда напълно натурален. Доизградени са изкуствени скали и е направена система за пълнене с вода направо от морето.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"> <p class="r">Естественият басейн е и дълбок не по-малко 2,5 м. Наоколо по скалите са разположени шезлонги и чадъри, малко дървено мостче и разбира се &ndash; камъните &ndash; тонколони.</p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"> <p class="r">Пъргав сервитьор обслужва и зоната около морския басейн. Да изпиеш следобеден коктейл на подобно място е истинско удоволствие.</p> <p class="r"><img src="https://cdncloudcart.com/13754/files/image/img_3751-2.jpg" alt="" /></p> </div> </div> <div class="row"> <div class="half"> <p class="r">Усещането е сякаш се намираш на някой от най-класните плажове в Монте Карло.</p> </div> </div> <p>Комплексът разполага и с още един плаж &ndash; също толкова впечатляващ. По стръмни стълби се слиза до малка пясъчна ивица, която буквално е сгушена между отвесни скали. Естествените каменни стени са допълнени от изкуствено направени скали &ndash; един наистина смел и труден проект, който се е получил. По малка пътечка по скалите се влиза навътре в изкуственото заливче, където има метална отвесна стълба, по която можете да слезете директно в морето.</p> <p>Къщичките в комплекса са разделени на едноспални и двуспални апартаменти, както и стаи. В обзавеждането са вложени сериозни средства &ndash; естествен камък, мазилки, бамбукови тапети, подгряване на огледалата в баните и прочие.</p> <p>Най-подходящото време за посещение на Арт Комплекс Анел е лятото.<br /><br />http://anelsozopol.com/</p> <p>&nbsp;</p> <p>Поднасяме нашите адмирации към съдържателите на всичките пет места за настаняване в нашата класация. Пожелаваме им да продължават да работят със същия ентусиазъм и да не отместват поглед от нито една от &bdquo;важните точки&ldquo; &ndash; арт дизайн и уникален интериор и заобикаляща среда, сервиз, внимание към детайла, храна. На нашите читатели &ndash; bon voyage и прекрасно лято. Споделете статията ни, ако я намирате за свежа и полезна.</p> <p>В статията са използвани снимки от личен архив и от следните сайтове:<br /> http://anelsozopol.com <br /> http://copsa.bg <br /> http://www.omaya.bg <br /> http://www.vilartehotel.com <br /> http://mytips4trips.blogspot.bg</p>

Сравнение на продукти